Pont öt éve

Vörös Attila   ·   2012.07.25. 15:00
zz_473_7332__070725__Dunaujvaros__M62165----__400

És ekkoriban nem csak megrendelve volt a heti három pár vonat, többnyire le is közlekedtek, esetleg az egyik irányban volt gépmenet. Öt éve még rakodtak Pakson szivacsot, ez adta a forgalom zömét. Csillogó ikerkocsikban szállították a nem túl súlyos szállítmányt, szép és gyakran igen hosszú vonatok adódtak. A szerelvények élén ráadásul akkor még a remot Szergej volt a nagy szám!

Aztán befejezték a szivacsszállítást a vasúton. Maradtak a kampányszerűen közlekedő gabonavonatok, a havi néhány vagon fa, és az Atomerőmű tartályai. Ma már eseményszámba megy, ha Paksra tehervonat közlekedik.

A paksi vicinális azért nem halt meg teljesen, az autópályaépítés idején (2009-ben) napi egy-két pár sódervonat is ledöcögött az atomvárosig. Idén áprilisban pedig megkezdték Dunaföldváron a bioetanol-rakodást, ami nagyjából kétnaponta 20-40 vagonos forgalmat generál.

A 165-ös Szergej sokáig a legcsúfabb mozdony volt, hiszen 1986-os fővizsgája után csak 2010-ben kapott új B-vizsgát. A fotón Mezőfalva és Dunaújváros között dübörög szivacsrakományával a szakadék 165-ös 2007. július 25-én

Ja igen, azóta már személyvonat sem jár Paksra... A 2009 decemberi új menetrendben már nem szerepeltek a Bézék.

 

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

Ezért válaszd a hajókirándulást nyaralásként

iho   ·   2022.06.29. 11:50

A csónakázás és hajókirándulás egyre kedveltebb nyaralási forma, már csak azért is, mert ha csak egy napig is tart, akkor is teljesen kiszakadunk a hétköznapi mókuskerékből. Sokunk természetes élőhelynek tartjuk a vizet, így a közelében lenni megnyugtat, feltölt és valódi pihenésként éljük meg. Ehhez viszont először az is szükséges, hogy kitaláljuk, pontosan milyen hajóval szeretnénk menni nyaralni, mennyi időre, és hogy fel tudjunk készülni minden eshetőségre!

Blog Utasellátó

Milyen kerti szivattyút vegyek az öntözéshez?

iho   ·   2022.06.29. 10:00

A nyárral együtt a kerti öntözés ideje is elkezdődik, hiszen a fokozott napsütés miatt bizony az udvaron levő növények vízigényét mindenképpen ki kell elégíteni. Ez ugyanúgy igaz abban az esetben ha főként pázsit ékesíti a területet de akkor is, ha veteményes, gyümölcsös is helyet kapott itt. Nem mindegy azonban, hogy milyen szivattyút választunk e feladat elvégzéséhez.