Pótlóbuszozással folytatódik a balatoni vágányzár

iho   ·   2016.04.28. 11:22

Április 29-én, pénteken kezdődik, és egészen a nyári menetrend bevezetéséig tart a Siófok–Balatonszemes szakasz teljes vágányzára. Ebbe a helyzetbe még enyhén belezavar a fehérvári állomás felújítása is.

Lássuk tehát, hogy – példálul – egy meleg májusi hétvégén hogy juthatunk el a Balatonhoz! Az intercityk, ütemes gyorsvonatok és személyvonatok a pótlóbuszozás (kétszeri átszállás) miatt módosított menetrenddel közlekednek Balatonszemes–Nagykanizsa, illetve Keszthely között, páros irányban későbbi, páratlanban korábbi indulással. Az északi part vonatai május 9-éig Székesfehérvár érintése nélkül, Pusztaszabolcs felé kerülnek. Ez utóbbival összefüggésben változik ideiglenesen a 20-as (Székesfehérvár–Szombathely) vonal menetrendje is.

A fehérvári állomásfelújítás az ingavonatokat is érinti: Kőbánya-Kispestről az eredetileg Székesfehérvárig közlekedő G43-as személyvonatok Gárdonyig járnak csupán, május másodikáig.

A részletes menetrendek a MÁV-Start vágányzári hirdetményeiben olvashatók.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!


Kapcsolódó hírek