Prágában terjeszkedik a Green Go

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.09.05. 11:55
E-up_01

A GreenGo tervei szerint száz Volkswagen e-up típusú elektromos hajtású autót helyez el Prágában. Budapesten elsőként a GreenGo vezette be az elektromos közösségi autózást még 2016 végén. Kezdetben negyvenöt járműből állt a flotta, jelenleg viszont már háromszáz autót kínálnak.

Volkswagen E-up <br>(fotó: volkswagen.cz)

Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy Budapest után egy olyan városban szeretett volna szintén kizárólag elektromos járművekből álló flottát működtetni, amely a méret, a vásárlóerő és a piaci lehetőségek szempontjából is hasonló a fővárosunkhoz, nem mellékesen pedig elérhető távolságra van a magyarországi bázistól, ráadásul jó tanulságokkal szolgálhat a további terjeszkedéshez. A közel 1,3 millió lakosú Prágában a tervek szerint 2019 utolsó negyedévében indítják el a budapestivel szinte teljesen megegyező autómegosztó szolgáltatást.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek