Próbázott az egyes Szergej!

Károly Szabolcs   ·   2015.09.30. 13:45
400px_m62-001

A 001-es Szergej még 2013 őszén költözött le Szolnokról Dombóvárra, hogy korhű kinézetűre újulhasson meg. A mozdonnyal hónapokon keresztül alig történt valami, majd idén tavaszra elkészült a gép külső festése, gépészetileg azonban még sehogy sem állt a hatlábú nagydízel. A hazai Szergejek ötvenedik évfordulójának tiszteletére május kilencedikén rendezett parádéra is szégyenszemre egy Szili húzta fel a Vasúttörténeti Parkba a motor nélküli ünnepeltet.

Elkészült végre az első Szergej! A gép futópróbáját szeptember 28-án tartották. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Kókány Gyula)

Szeptemberre azonban megtört a jég: a luganszki nagyvas végre visszakapta hatalmas dízelszívét, majd az első őszi hónap utolsó napjaiban kimozdult Dombóvárról. Az első Szergej futópróbáját Dombóvár és Abaliget között tartották szeptember huszonnyolcadikán. Az olajfaló csillogó, vörös festésben tündökölt: a gépet május óta ismét újrafestették, mivel az első bevonat hagyott némi kívánnivalót maga után.

A futópróba után – nem saját erőből, hanem tehervonatba sorozva – szeptember utolsó napjának hajnalán tért vissza az öreg vas Szolnokra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek