Pünkösdi nosztalgiamenetek

iho/vasút   ·   2012.05.31. 08:30
00

A hosszú hétvége első napján, május 26-án szombaton az őszi kamaraerdei villamosnapok hangulatát idézte az 1074-es motorkocsi. Vasárnap, Gyermeknap lévén Hűvösvölgy volt a központ: a Gyermekvasúton mindkét gőzös és a lillafüredi motorkocsi is közlekedett, a Széll Kálmán tértől UV szerelvények szállították az utasokat.

A János-hegy oldalában a már szokásos kisebb tűz lángjai is felcsaptak, menetrenden kívüli programként ismét bevetették a tűzoltóvonatot. A hűvösvölgyi végállomásnál színpadi programok, rendőrkutya-bemutató, egy ideiglenesen felállított pályán hajtányozás várta a kicsiket. A gyerekek felmászhattak egy tűzoltókocsra, amin mindent kipróbálhattak, az Élő Minivilág Alapítvány Ikarus 280-as csuklós buszában egy működő terepasztalt lehetett megtekinteni. Vasárnap és hétfőn folyamatosan közlekedett a Duna-parti nosztalgia, a Széll Kálmán téren érdekes együttállásokat lehetett fotózni.

A 1074-es a kamaraerdei vonalon május 26-án<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Titschka Viktor felvétele)

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Részleges államosítás a brit vasúton

iho/vasút   ·   2021.07.27. 15:00

Az új szervezet feladata lesz a pályavasút működtetése, a pálya tulajdonosi jogainak gyakorlása és karbantartása mellett a hálózat fejlesztése, a menetrend egyeztetése, a viteldíjak meghatározása és beszedése is.