Railjet plusz szpálnyij vagon

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.05.22. 12:15
RJ_kiskep

Az új cseh zászlóshajót megmutatják Morvaországban is. Miután a Cseh Vasutak átvették a második Jetijüket, azonnal be is fogták. A Prága és Leventevár (Břeclav) között közlekedő IC-járatokon kívül (IC 570/571 Brněnský drak és IC 572/573 Zdeněk Fibich) egy pár morvaországi intercityre is railjet került. Az IC 100/101 Morava járat Bohumín (Oderberg) és Břeclav között közlekedik naponta. A járat különlegessége, hogy heti két alkalommal (csütörtökön és szombaton) orosz hálókocsikat is továbbít.

A cseh railjet végén ott lóg a két orosz hálókocsi<br>(fotó: ČD Facebook)

Így egy igazán különleges vonat-összeállítást láthatunk, hiszen a kék Jeti szerelvénye mögött csatolva találjuk a Moszkvát Béccsel összekötő hálókocsikat. Jól megférnek egymás mellett, hiszen a RZSD új hálóit is a Siemens bécsi gyárában szerelik össze. A railjet plusz hálókocsik vonat-összeállítás a ČD információi szerint június 16-áig marad, ezután a Jetiket átirányítják a bécsi EuroCitykre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek