Rajkán járt Gagarin

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.08.11. 18:45
kiskep_2

Az ST44-1250-es pályaszámú lengyel Szergej, amit otthon csak Gagarinnak hívnak, egészen Rajkáig merészkedett tehervonatával. Ez annak volt köszönhető, hogy Jókút (Kúty) és Rajka között próbautat tett a gép. A szlovákiai engedélyezési folyamat már lezárult, ez volt tehát az első éles próbaútja a lengyel mozdonynak.

Indul a lengyel erőgép Szlovákián át Rajkára<br>(fotók: railtrains.sk)

Gagarint Jókútra egy ugyancsak PKP Cargo-tulajdonú Siemens gyártmányú Eurosprinter vontatta, majd itt szabadjára engedte a lengyel erőgépet. A PKP Cargo Szergejét Gagarinját Csehországon keresztül csak hidegen hozhatták, hiszen itt még nem fejeződött be az engedélyezési eljárásuk.

Egy kötelező fotó Ligetfalunál

Az ST44-1250-es egyike annak a négy felújított (remotorizált) Szergejnek, amelyekbe MIREL típusú biztosító-berendezést is építettek. Összesen ötvenegy ST44-est (1201–1251) újítottak fel a PKP Cargónál, ezekbe környezetbarátabb MTU típusú motorok kerültek. A railtrains.sk oldalán több fotót is találnak Gagarin futásáról.

Gagarin a célban

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek