Rég láttunk ennyi vonatot Rendezőn!

Kemsei Zoltán   ·   2015.06.22. 13:45
00kicsi

Az iskolaévnek ugyan vége, de kezdődnek a kirándulások, a csoprtos nyaralások. Igaz, az iskolás csoport, akikkel reggel nyolc óra tájt a szerző összefutott Kőbánya-Kispesten, épp a Dunakanyarba indult, nekik még kapóra is jött a Cegléd–Szob zónázó megléte. Az általános tapasztalat azonban az, hogy az utasok zöme bizony inkább Kőbánya-Kispesttől bemetrózik a Nyugatiba, és onnan – mintha mi sem történt volna – utazik tovább a munkahelyére.

Tömeg Kőbánya-Kispest pénztáránál, hétfő reggel<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Az utastájékoztatást (és az autósok tájékoztatását) Rákosrendezőn sajnos nem viszik túlzásba, a pályaudvarhoz közeli utakra terelt 30-as buszcsaládról (angyalföldi oldal) és a 32-esről (zuglói oldal) tájékoztató táblát nem tettek ki, személyes utastájékoztatás van csupán. Az autósok is csak a most valóban örökre (legalábbis két hétre) lezárt sorompó előtt konstatálhatják, hogy itt ugyan nem mennek át.

Ritkán láthatunk ilyesmit az utastájékoztató táblán!

Tele van azonban Rákosrendező minden megmaradt vágánya, és a szerelvények mozgatásában két Bobó is segédkezik. A menetrendben jó húsz perc tartalékidő van minden vonatra a rákosrendezői megállásnál, ez különösképp alkalmas a késések behozására, a 100a vonal felől érkezve Városliget elágazás után lépésben döcögnek be a szerelvények a szebb napokat is látott Rendezőre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek