Rekordot döntött júliusban a BMW

iho/közút   ·   2012.08.08. 09:11

Júliusban újabb értékesítési rekordot ért el a BMW: világszerte 135 ezer BMW, Mini és Rolls-Royce típust adtak el, 5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Január óta közel nyolc százalékkal nőttek a cég eladásai az egy évvel korábbihoz képest, és első ízben lépte túl az egymillió darabot hét hónap elteltével – írja a Napi gazdaság.

A BMW csoport elsősorban Ázsiában és főként Kínában, Japánban és Dél-Koreában növekedett, miközben Európában 2,4 százalékkal visszaesett az értékesítés, miközben az Egyesült Államokban is csak enyhén emelkedett.

Kínában már második összeszerelő üzemét avatta a BMW májusban, és ezzel éves termelői kapacitását 200 ezer darabra növelte a világ legnagyobb autópiacán. A BMW 2003 óta a 3-as és az 5-ös sorozat modelljeit gyártja a kínai piacra vegyes vállalati partnerével, a Brilliance China-val.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.