Repülőket vontat a Scania

B. Cs.   ·   2012.12.08. 20:00
repk

Az Israel Aerospace Industries (IAI) által fejlesztett járműveket a francia TLD gyártja az Airbus számára. Motorszállítónak a franciák a svéd Scaniát választották. A Taxibot elnevezésű szerkezetek az A320-as és A380-as repülőgépek földi mozgatásáért felelnek majd.

A taxizással spórolnak a repülők <br /> (fotó: Scania)

A repülőgépek spórolnak a teherautók segítségével, alacsonyabb a károsanyag-kibocsátásuk és a zajszennyezésük. Az Airbus tízéves szerződést kötött, ez idő alatt ezerötszáz járművet gyártanak Franciaországban.

A nagyobbik motor V8-as <br /> (fotó: Scania)

Kétfajta készül belőlük, a keskenyebbe kilencliteres, 294 kilowattos motorokat szerelnek, a szélesebbe tizenhat literes, 566 kilowatt teljesírtményű V8-ast. Mivel a Taxibotban két motor dolgozik, a Scania háromezer erőforrásra kapott megrendelést.

Tíz év alatt ezerötszáz Taxibot készül <br /> (fotó: Scania)

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.