Rohamtempóban szereli a klímát a BKK

iho/közút   ·   2012.05.03. 08:01

Miután többen rosszul lettek, szerda délután a BKK felmérte az összes forgalomba állított Mercedes Citaro autóbusz klímaberendezését, melynek eredményeként az derült ki, hogy a 25 forgalomba adott buszból 10 járművön működött a klíma megfelelően – adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán.

A Nógrád Volán budapesti buszüzemeltetésből történt kivonulásával a használtan vásárolt Mercedes buszok forgalomba helyezéséről gyors döntést kellett hozni, melynek nyomán a teljes körű honosítási, beüzemelési folyamat nem ment végbe és így maradhatott ki a klímák beüzemelése, tisztítása is, ami pedig a tél és a buszok forgalmon kívül töltött hónapjai után szükséges lett volna – magyarázzák.

A Mercedes Citarók szerda este a dél-budai Mercedes-szervizbe álltak be, hogy klímaberendezésüket beüzemeljék, tisztítsák, feltöltsék. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a szerdai visszajelzések nyomán azonnal elrendelte a járművek klímaberendezésének soron kívüli beüzemelését, mely egész éjjel zajlott a Mercedes-Benz dél-budai vezérképviseletén. A klímaberendezések tisztításra és gázzal (hűtőközeggel) történő újratöltésre szorultak, melynek teljes időigénye buszonként több óra. Ezt a munkafolyamatot a következő napokban a szervizben teljeskörűen elvégzik, addig pedig a buszokat a következő néhány napra elegendő mértékben feltöltik és felkészítik. Egész éjjel folyt a munka, hogy csütörtökön már a Mercedes-flotta túlnyomó többsége, lehetőleg mindegyike jó hatásfokú klímával rendelkezzen – írja a központ.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.