Saját előállítású bioüzemanyagot tankolnak

iho   ·   2014.01.22. 07:45
00

A cég 2013 nyarán nyitotta meg első biogázüzemét Spandau-Ruhlebenben. Az üzemet egy, a környezettudatosság jegyében indított projekt hozta létre, amelynek célja a megújuló energia használatának növelése volt. Az új hulladékhasznosító várhatóan évi hatvanezer tonna szemetet dolgoz fel, az ebből termelt biogázt a BSR üzemanyagtöltő állomásaira szállítják.

A BSR a fosszilis üzemanyagokról teljesen átállt a biogázra, mind a százötven – köztük a 2013-ban beszerzett huszonkét új – járművébe a saját előállítású üzemanyagot tankolja. A Mercedes-Benz Econic szemétszállító járműveket a maximális teljesítmény elérésében az Allison 3000 típusú sebességváltó segíti. Az Allison által szabadalmaztatott nyomatékváltó kiegyenlíti a gázmotoroknál megszokott lassabb reakcióidőt, többszörözi a jármű nyomatékát induláskor.

A BSR gázos flottája Allison Széria 3000 automata sebességváltókkal van felszerelve, tankolásukat pedig a vállalat saját kútjain oldják meg, ahol az új berlini biogáz üzemük által előállított üzemanyagot tankolják<br>(forrás: Allison)

A gázolajról biogázra váltás éves szinten mintegy 2,5 millió liter üzemanyag megtakarításával és 6,2 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátásával jár. Azáltal, hogy az üzemanyaghoz a hulladék újrahasznosításával jutnak, a BSR fenntartható megközelítést alkalmaz flottájának üzemanyag-ellátására.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek