Selmeci utca, Szent Margit Kórház akadálymentes megállók lesznek

iho/vasút   ·   2020.07.28. 09:15
akadalymentes_megallo0

Az új peronok igazodnak az alacsonypadlós CAF Urbos villamosok szintjéhez és hosszúságához, így egységesen 26 centiméter magasak és legalább 36 méter hosszúak. A projekt megvalósulásával a jövőben kerekesszékkel és babakocsival is akadálytalanul lehet használni a villamosokat. A gyalogátkelőknél rámpa könnyíti meg a le és feljutást, a látásukban korlátozottak közlekedését pedig vakvezető sáv segíti.

A Föld utca–Farkastorki út közötti szakaszon gömbsüvegsort alakítanak ki a vágányzóna mellett. A beruházás során felújítják az érintett közműveket, kiváltják és korszerűsítik a felsővezeték-hálózatot, valamint az érintett útszakaszok átépítése és felújítása is megtörténik. A peronok átépítéséhez elengedhetetlen villamospótlás a BKV Zrt. tervszerű karbantartásaival összehangoltan történik majd. A felújítás idejére a 160-as, a 260-as, a 260A és a 960-as autóbuszok Szent Margit kórház megállóhelyét áthelyezik.

A kivitelezési munka várhatóan 2020 novemberéig tart. A projekt költsége nettó 247 millió 300 ezer forint.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Kisvasút

Valentin Expressz a Gyermekvasúton

iho.hu   ·   2023.02.01. 03:00

Más kisvasutakon már többéves hagyomány, hogy a szerelmesek napján különleges vonatok is járnak, de a Gyermekvasúton csak idén indulnak először különvonatok február 14-én.