Siemens: százharminc éve Magyarországon

iho   ·   2017.11.23. 21:15
000siemensr3

Százharminc éve, 1887 novemberében a Nyugati pályaudvar és a Király utca közötti vonalon indult el hazánkban az első villamos. Ez egyben a Siemens aktív hazai szerepvállalásának kezdetét is jelentette. A vállalat azóta is folyamatosan bizonyítja, hogy szakembereinek tudásával, termékeivel és szolgáltatásával eredményesen járul hozzá az ország gazdasági és társadalmi fejlődéséhez.

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Az évforduló alkalmából egy technológiai kiállítás keretében mutatja be a Siemens napjaink és az elmúlt évtizedek legjelentősebb fejlesztéseit, valamint a digitális jövőt. Dale A. Martin a  vállalat elnök-vezérigazgatója a kiállítás megnyitóján pedig elmondta, miben látja a cég folyamatos fejlődésének kulcsát.

A kiállítás legnagyobb darabja a GYSEV Vectron mozdonya

Mi mindent adott a Siemens?

Például ezeket:

  • a Siemens első magyarországi cégét 1887. november 22-én jegyezték be,
  • a vállalat adta többek között az országnak az első villamost, az első földalattit, az első rádióállomást és az első automata vezérlésű metrót,
  • a cég célja a hazai értékteremtés, ennek érdekében folyamatosan bővíti tevékenységét,
  • a jelenleg hat tagból álló vállalatcsoport 2010 óta gyakorlatilag megduplázta magyarországi munkavállalóinak számát, és ma mintegy 3500 főt foglalkoztat hazánkban.

Kicsit arrébb a felújított 2806-os villamosra is rálelhetünk

A gazdasági szerepvállalás mellett a Siemens az oktatás területén is komoly tevékenységet folytat. A Németországban nagy sikerrel működő szakemberképzés mintáját követve, 2012-ben Magyarországon is elindította a vállalat a hazai oktatási rendszerhez és piaci feltétekhez igazodó szakképzését, melynek keretében 2017-ben a hatodik évfolyam kezdte meg tanulmányait. Emellett idén, a Siemens támogatásával a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen – Magyarországon elsőként – duális rendszerű műszaki mesterképzés is indulhatott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek