Sikeres tesztüzem

MTI   ·   2013.06.25. 16:02
A sikeres tesztüzem után véglegesen üzembe helyezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azokat a táblákat, amelyek a forgalmi dugókról tájékoztatnak. A digitális táblákat korábban az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszán, a 6-os út Budapestre bevezető részén, valamint a Budafoki úton és a Szerémi úton állította fel a BKK. Ezek arról informálják a gépjárművezetőket, hogy hány perc alatt lehet eljutni a Duna-hidakhoz.

A táblákat számítógéppel vezérlik, folyamatosan frissülnek, és a Lánchíd, az Erzsébet híd, a Petőfi híd, valamint a Rákóczi híd eléréséhez szükséges időt írják ki rajtuk. A 6-os út bevezető szakaszára telepített kijelző emellett a P+R parkoló telítettségéről és az onnan induló tömegközlekedési járművek indulási idejéről is tájékoztatást ad.
A rendszer intelligens kamerákra épül, amelyek figyelik a járművek egy-egy pont közötti szakaszsebességét – a rendszám rögzítése nélkül –, továbbá a forgalomintenzitást és a sávok kihasználtságát. A forgalomtechnikai adatokat azonnal értékelik, és amikor szükséges, a rendszer a központnak figyelmeztető jelzéseket ad.

Kapcsolódó hírek