Személykocsikat venne az ÖBB

iho/vasút   ·   2016.07.28. 11:15
oebb_szk0

Az ÖBB továbbra is ragaszkodik a már jól bevált mozdonyvontatású ingavonati rendszerhez, így a pályázati kiírás többek között vezérlőkocsikra is szól. A huszonhat méter hosszú, kétszáz kilométer per órás sebességgel is használható járműveket mind belföldi, mind pedig nemzetközi intercityken, valamint éjszakai járatokon tervezi bevetni az osztrák nemzeti vasúttársaság. Az ÖBB számításai szerint az Ausztriában, Németországban, Svájcban és Olaszországban használni tervezett kocsikat 2019 és 2020 során veheti majd át.

(illusztrációk: wikipédia)

Az ÖBB a dízelflottáját is frissítené: a kilencven 5047-es sorozatú dízel motorkocsi, valamint a 2016-os sorozatú Siemens Hercules dízelmozdonyok által továbbított ingaszerelvények mellé további új dízel motorvonatokat vásárolna.

A vasúttársaság nemrégiben kérdőíves kutatást végzett az utasok között néhány olyan vonalon, melyet régebbi járművekkel szolgálnak ki, ennek eredményeit pedig fel fogják használni a jövőbeli tenderkiírások során – írja az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek