Szép, új híd Jászfényszarunál a vasút fölött

MTI/iho   ·   2015.07.02. 18:45
jfszaru_fel0

A híd, valamint a korszerűsített 32-es főút összeköti Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyét, Jászfényszarut és Hatvant, észak–déli irányban a legfontosabb, legforgalmasabb útvonal. De a beruházás itt még nem ért véget: a következő, második ütemben a 32-es főút zagyvarékasi körforgalom és Újszász közötti szakaszát fogják korszerűsíteni, a közbeszerzés már zajlik.

Jól áll az új híd a Train Hungary tehervonatainak<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: MTI/Mészáros János)

A 32-es főút 11,5 tonnás tengelyterhelésre történő megerősítésének első üteme 3,5 milliárd forintba kerül, a beruházás 85 százalékban uniós, 15 százalékban hazai forrás felhasználásával valósul meg. A beruházás során a Szolnok–Hatvan vasútvonal fölötti közúti híd megépítése mellett korszerűsödik a két város közötti 9,9 kilométeres útszakasz, és két hatvani körforgalmat is felújítanak. Megépül továbbá egy 6,3 kilométeres kerékpárút és a biztonsági szempontokat szem előtt tartva a korábbi 3,5 méteres sávszélesség 3,75 méteresre nő az úton.

A projekt megvalósítása 2014 júliusától 2015. július végéig tart. A kivitelező a Colas Út Zrt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek