Szépen tempóznak az M44-essel Békés megyében

iho/közút   ·   2020.05.24. 15:05
m44_kondoros0

A 17,6 kilométeres szakasz első, 1,5 kilométere 2019 októberében elkészült. A kivitelezés alatt álló részeken a főpálya pályaszerkezete a kötőrétegig néhány rövidebb szakasz kivételével elkészült, megkezdődött a kopóréteg terítése, padkakészítés, rézsűk humuszolása, füvesítése, szalagkorlát és fényvédő hálók elhelyezése.

(fotók: NIF)

Befejezéséhez közeledik a végcsomópontban épített turbó körforgalmú csomópont. Június elejére várhatóan lezajlik az ideiglenes forgalomba helyezési eljárás, így a 44. sz. főút Békéscsaba elkerülő szakaszán kialakított ideiglenes terelőút és csomópont elbontásra kerülhet.

A koronaélek között szintén hamarosan elkészül két külön szintű műtárgy, melyeket június hónapban már használhatnak a közlekedők a gyorsforgalmi út és két földút keresztezésnél. Forgalomba helyezésre kerül a 4644. j. út külön szintű átvezetés is. Ezeken a műtárgyakon a kopóréteg készítése, próbaterhelések elvégzése és kisebb befejező munkák vannak hátra.

A Kétsopronyi pihenő építése is előrehaladott állapotban van. Befejezéséhez közeledik a WC és mosdó épületek építése, a belső úthálózat kialakítása.

Az utólagosan elrendelt D-1 öntözőcsatorna híd építése a cölöpösszefogó gerendánál tart.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezés nyertese a Duna Aszfalt Kft. A kivitelezés nettó összege: 41 milliárd 390 millió forint.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek