Szeptemberben megkezdődik a 471-es út bővítése

MTI   ·   2018.08.27. 13:35

Szeptemberben megkezdődik a 471-es út négysávosra bővítése Debrecen és Hajdúsámson között, melyen naponta tizenegyezer gépjármű halad – hangzott el egy hétfői debreceni sajtótájékoztatón.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere elmondta: a térség évek óta várt a bővítés megkezdésére, amelynek révén biztonságosabbá válik a közlekedés. Mivel sikeres város és sikeres gazdaság elképzelhetetlen közlekedési fejlesztések nélkül, és mivel 471-es az egyik legforgalmasabb bekötőút, ezért fontos a beruházás. Az elmúlt években több mint ötszázmilliárd forint érkezett a debreceni régióba, amellyel a térség a 231. helyen áll az Európai Unió régiói között.

Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési vezérigazgatója közölte: 4,6 kilométernyi kétszer kétsávos főútat építenek. Elkészül három jelzőlámpás csomópont, három buszmegállópár, valamint egy buszforduló a Sámsonkert utcában. Építenek 5,9 kilométernyi szerviz- és 830 méter kerékpárutat is. A teljes mértékben hazai forrásból megvalósuló beruházás nettó hét és fél milliárd forintba kerül. Az építkezés várható befejezése 2020 harmadik negyedéve.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek