Szeptemberig lezárják az M0-s szigetszentmiklósi északi le- és felhajtóját

iho/közút   ·   2019.06.07. 11:48

Újabb szakaszához érkezett az M0-s autóút fejlesztése, melynek során a szigetszentmiklósi csomópont környezetében is megkezdik az M1-es autópálya felé vezető oldal beton burkolatának kialakítását. A munkálatok miatt ezen az oldalon várhatóan 2019 szeptemberéig megszűnik a lehajtási lehetőség, vagyis a csomópontban az M1-es felé vezető irányt érintő fel és lehajtás is szünetel. Ez idő alatt Szigetszentmiklós és az M0-s is a halásztelki csomóponton keresztül érhető el.

Az autóút rekonstrukciós munkái során a kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a Csepel-szigeten lévő csomópontok lezárása a térségben élőket a lehető legkevésbé akadályozza a mindennapi utazásuk során. A forgalomterelések kialakításánál fontos szempont az M0-áson keresztülhaladó jelentős átmenő forgalom is. Mindezek figyelembevételével a csomópont zárására a pünkösdi hosszú hétvégét követően kerül sor, szeptembertől, a tanítási időszakban pedig már zavartalanul használhatják majd a közlekedők.

A munkálatok során az aszfalt burkolatot betonra cserélik az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a lezárt pálya területén már meg is kezdődött a burkolat és pályaszerkezet bontása. Az új pályaszerkezet helyének kialakításához a teljes meglévő aszfaltburkolat elbontása szükséges. Ezt követően a betonburkolatnak megfelelően kialakított új pályaszerkezetre fogják megépíteni a huszonhat centiméter vastag betonréteget. Az új burkolat néhány hetes szilárdulás után éri el a terhelhetőségét, így ebben az időszakban nem zajlik majd látható munkavégzés az érintett területeken. A korlátozás az M5-ös autópálya irányába történő fel- és lehajtást nem érinti.

A pihenőhely belső útján továbbra is elérhető az 51101-es út, az üzemanyagtöltő állomás és a Gastland M0 Hotel Étterem.

A terelések kiépítéséről a szakemberek folyamatosan tájékoztatást adnak, az egyes tervezett ütemek és a várható korlátozások, illetve az autóút aktuális forgalmi helyzetéről a közlekedők az Útinform oldalán lehet tájékozódni.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásból a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg, a kivitelező a Strabag Építő Kft. és a Strabag AG alkotta STR M0 Konzorcium.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek