Szerencsés baleset Nagyabonyban

iho/biztos út   ·   2016.12.21. 14:56
nagyabony

Vasúti átjáró sorompói ejtettek túszul egy személygépkocsit hétfőn este a felvidéki Dunaszerdahelyhez közeli Nagyabonyban (Veľké Blahovo) – jelenti a Parameter.sk. Az autó a nagyabonyi vasúti megálló mellett található átjáró tiltó fényjelzése ellenére hajtott rá a sínekre, eközben azonban a sorompók leereszkedtek, így a kocsi a síneken rekedt. A vezető úgy döntött, hogy a csak pár méterre található peronra felhajtva próbál kimenekülni a szorult helyzetből, de csak féloldalasan tudott felkapaszkodni.

Az átjáróban ragadt autó sofőrje a peronra felhajtva próbált menekülni, de a jármű felakadt (fotó: railpage.net)

A megállóba érkező Regiojet-vonatot a mozdonyvezető még időben meg tudta állítani, így az incidens során senki sem sérült meg. A gépkocsinak a peronról és a sínekről való elszállításáig a vasúttársaság vonatpótló buszokat állított forgalomba Dióspatony és Dunaszerdahely között. A fennakadás következtében egy Pozsonyból Dunaszerdahelyre és egy Dunaszerdahelyről Pozsonyba induló vonat szenvedett késést. Az autó sofőrjét a kiérkező rendőrök helyszíni bírsággal sújtották.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.