Szlovákián át török

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.10.15. 15:30
TCDD_kiskep

Október második vasárnapján egy szembetűnő élénk színű szerelvény hasított végig a szlovák pályákon. A TCDD török vasúttársaság különvonata Lengyelországból tartott Isztambulba. A ŽSR (Železnice Slovenskej republiky) vonalain a Csáca (Čadca)–Zsolna (Žilina)–Pozsony-Újváros (Bratislava-Nové Mesto) szakaszon zakatolt a török szerelvény. A vonat elejére egy Blonski kabátban díszelgő 363-as mozdony kapott helyet. A hétkocsis szerelvényben négy hálókocsi, két étkezőkocsi és egy speciális, áramfejlesztővel ellátott kocsi volt.

Kiszucaújhely (Kysucké Nové Mesto) és Nagyrudas (Rudina) állomások között a  fehér szerelvény<br>(fotó: Railpage.net)

A Railpage.net cikkében több fotót is láthatnak a nem mindennapi vonatról. A szerelvény Csehországon keresztül érkezett Csácára, Pozsonyt elhagyva pedig Szófia és Isztambul irányába folytatja útját.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 14:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.