Szombattól Pesten is fölszállhat a kerékpárjával a Tatrákra

iho/vasút   ·   2020.10.16. 15:15
00_bkk_kerekparszallitas

Minden fővárosi Tatrán lehet kerékpárt szállítani október 17-étől.

Bringaszállításra jelenleg több mint 140 villamoskocsin van lehetőség Budapesten. Október 17-étől azonban a fővárosban közlekedő összes Tatra villamosára – ez mintegy 320 kocsit jelent – fel lehet szállni kerékpárral. A szolgáltatás igénybevételére mostantól

  • a budai fonódó hálózaton a 17-es,
  • a 41-es,
  • az 56-os,
  • az 59-es
  • és a 61-es villamosvonalon,

a pesti oldalon pedig

  • az 1-es,
  • a 12-14-es,
  • valamint a 28-as

vonalon közlekedő, kerékpáros piktogrammal ellátott, nem alacsonypadlós szerelvényeken van lehetőség. A fejlesztésnek köszönhetően a fővárosban közlekedő villamosszerelvények mintegy egyharmadán lehet már kerékpárt szállítani.

A villamosokon kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, a bicikliket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni. Az utazás során az utasnak érvényes jeggyel, bérlettel, valamint a biciklinek szintén érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie. Az utazási lehetőségek kombinálásának ösztönzésére szeptember óta egy három hónapos tesztidőszakra hétvégenként díjmentesen lehet kerékpárt szállítani minden arra alkalmas vonalon – azaz az kerékpárosoknak csak saját utazásukhoz szükséges jeggyel, bérlettel kell rendelkezniük. A kerékpárszállítás szabályairól további információk olvashatók a BKK honlapján.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

A szeptemberi becsöngetésre elkészül a Nyugati

iho/vasút   ·   2021.04.17. 09:00

A pályaudvar vágánycsarnokát fedő új tetőszerkezet befejezését követően, hamarosan a pénztárcsarnok épületének külső állványozásával is elkészülnek a szakemberek, valamint megkezdődött a gyorsétterem feletti tető felújítása is.