Sztrájk a bosnyák vasúton

iho/vasút   ·   2011.10.11. 17:06

A bosnyák vasutasok sztrájkja miatt néhány vonat menetrendje a következőképpen módosul: A Budapest és Szarajevó között közlekedő IC 258/259 számú Dráva IC Budapestről Pélmonostorig (Beli Manastir) az eredeti vonat közlekedik. Pélmonostor és Slavonski Šamac között a horvát vasút mentesítő vonata, Slavonski Šamac és Doboj között a bosnyák vasút vonatpótló autóbusza, végül Doboj és Szarajevó (Sarajevo) között személyvonat közlekedik.

A Budapestről induló szerelvény Pélmonostoron fordul IC258-nak, emiatt ez a vonat a sztrájk alatt legalább harminc perces késéssel fog közlekedni. További késés várható a csatlakozó vonatpótló autóbuszok bevárása miatt is.
A szerelvényt Pécs–Budapest viszonylatban az IC 803 számú Sopianae Intercity továbbítja. A sztrájk alatt vonatok lemondására, járatrövidülésekre, késésekre kell számítani.

Az utasok a Boszniába, illetve Bosznián át irányuló, valamint visszaútra szóló előre váltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. Ebben az esetben a jegyeket lemondási záradékkal kell ellátni. A Magyarországon váltott jegyek, helybiztosítások visszatérítését kérhetik kezelési költség levonása nélkül a nemzetközi jegypénztárakban, illetve a MÁV-Start ügyfélszolgálati irodáiban. A fel nem használt, külföldön megváltott menetjegyeket a jegyet kiadó ország ezzel megbízott szolgálati helyein térítik meg, tájékoztatott a Mávinform.

Kapcsolódó hírek