Sztrájkbizottságot alakított két BKV-s szakszervezet

MTI   ·   2013.08.13. 14:32

Kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett és sztrájkbizottságot alakított a BKV-nál működő Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) kedden.

A lépésről kedden kelt levelükben tájékoztatták a szakszervezetek Bolla Tibort, a BKV vezérigazgatóját. A levélben többek között az áll, hogy a munkaügyi vitát azért kezdeményezik, mert az érdekképviseletek információja szerint a BKV-nál csoportos létszámleépítésre készül, és ezt a szakszervezetek nem támogatják.

Gulyás Attila, a VTDSZSZ elnöke elmondta, 200 ember elbocsátását jelentette be a BKV. A leépítés a buszvonalak kiszervezése miatt a buszágazatot érinti. A szakszervezeti vezető szerint ennyi dolgozót nem lehet elküldeni, mert túlterhelt az állomány.

A tárgyalásokat legkésőbb a jövő héten el kell kezdeni – tette hozzá Gulyás Attila, hangsúlyozva: a fő cél nem a sztrájk, hanem az, hogy tárgyalások útján, szakmai érvek alapján megállapodjanak a munkáltatóval.

A Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) későbbre ígértek tájékoztatást az ügyről.

Mint ismert, a BKV közel kétszáz dolgozójától válna meg. Később az is kiderült, hogy a tervek szerint az Akácfa utcai központból is 150-200 embert bocsátana el a cég.

Kapcsolódó hírek