Tallinnban az első Flirt

iho/vasút   ·   2012.11.21. 15:45
00_8201798725_0d60810bb7_b

A tetszetős, narancssárga-szürke fényezésű jármű szombat reggel egy lett M62-es mozdony vontatmányaként lépte át Lettország és Észtország határát Valgánál, ahova Belarusz–Daugavpils (Lettország)–Riga útvonalon érkezett a Stadler lengyelországi gyárából. Siedlcében a motorvonatok összeszerelését végzik, de a kocsiszekrények gyártása és fényezése Szolnokon történik.

<p>Egy észt Flirt kocsiszekrényének fényezése a Stadler Szolnok Kft.-nél, szeptember 26-án<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(fotó: Vörös Attila)</p>

A négyrészes villamos motorvonat Valgától délelőtt folytatta útját és este gördült be Tallinnba. A Flirtök átfogó próbaüzemét az Elektriraudtee januártól tervezi lebonyolítani a Harjumaa vasútvonalon, menetrend szerinti forgalomban pedig júniustól kívánják üzemeltetni az első példányokat.

A most leszállított változat része egy terjedelmes keretszerződésnek, amely a négyrészeseken kívül két- és háromrészes villamos motorvonatok, valamint nyolc darab egyenként ötrészes, dízel-villamos Flirt szállítását is tartalmazza. Ezzel az Elektriraudtee az első olyan vasúttársaság, amely belső égésű motorral felszerelt Flirtöket rendelt a Stadlertől. A nagyberuházás 85 százalékát az Európai Unió kohéziós alapja finanszírozza.

Kapcsolódó hírek