Tatabánya átveszi vasútállomásait

MTI   ·   2013.02.25. 09:27
Schmidt Csaba, a város polgármestere elmondta, hosszú ideje jelentős lakossági elégedetlenség forrása mindkét létesítmény műszaki, esztétikai és higiéniai állapota, azonban míg a létesítmények a MÁV Zrt. kezelésében állnak, az önkormányzatnak nem lehet beleszólása az üzemeltetésbe.

Az átvétel után először a legsürgősebb javításokat végzik el. A városközponti állomáson kritikus a főlépcső és az illemhelyek állapota, a vágányokhoz vezető folyosó több helyen beázik, illetve nincs beüvegezve, a hó és a jég eltakarítása nem megoldott – ismertette a polgármester.

Schmidt Csaba közölte: a város becslései szerint évi tízmillió forintot meghaladó összeget kell fordítani az utasok számára is elfogadható esztétikai és tisztasági színvonal megteremtésére. A MÁV az elfogadott megállapodásban vállalta, hogy hatmillió forintot átad az önkormányzatnak, a további forrásokat pedig a városi költségvetésből teremtik elő.

Az önkormányzat megállapodott a MÁV-val, hogy a jövőben partnerként működnek együtt a városban lévő vasútállomások rövid és hosszú távú fejlesztésében. A polgármester hozzátette, folyamatban van a Biatorbágy–Tata vasútvonal rekonstrukciójának tervezése, amelyben a tatabányai főpályaudvar teljes átépítése és egy vasútállomás átköltöztetése szerepel.

Kapcsolódó hírek