Tavasszal kezdődhet az M44-es újabb szakaszának építése

MTI/iho   ·   2018.02.23. 08:45
400px_m44_ujabb

Tavasszal kezdődhet az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros–Békéscsaba szakaszának kivitelezése, a múlt héten átadták a munkaterületet a közbeszerzésen nyertes kivitelezőnek, a Duna Aszfalt Kft-nek. A közbeszerzési eljárás csaknem egy évvel tovább tartott a tervezettnél, így az átadási határidő 2021. január 31-ére változott. A tizennyolc kilométeres szakaszon a régészeti feltárás és a lőszermentesítés már meg is indult. A szakasz nettó negyvenegymilliárd forint belföldi forrásból valósul meg. Az M44-es Kondoros és Tiszakürt közti, hatvankét kilométeres szakasza az ütemterv szerint halad, befejezése 2019. harmadik negyedévére várható. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) tájékoztatása szerint a 145 milliárd 680 millió forintból megvalósuló szakaszon negyvenkilenc híd és egy négyszázötven méter hosszú acél ívhíd épül, a cölöpözés több helyen már elkészült, és zajlik a pillérek kialakítása is.

Munkagép dolgozik az épülő M44-es gyorsforgalmi út nyomvonalán Csabacsűd közelében. Az út Nagykőröstől kiindulva az M5-ös autópályát fogja összekötni Békéscsabával, majd később folytatódhat a román határ felé (fotó: MTI/Rosta Tibor)

A harmadik, Tiszakürt és Lakitelek közti tíz kilométeres szakaszra nemrég írták ki a közbeszerzést. Itt a feladat része egyebek mellett egy új tiszai híd tervezése és építése, továbbá a nyertesnek meg kell építenie a lakitelki mérnökségi telepet is. A tervezésre és kivitelezésre harminckét hónapot határozott meg a NIF. Az M44-es gyorsforgalmi út száztíz kilométer hosszú lesz, 54,6 kilométernyi fejlesztés Békés megyében valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek