Tavaszra helyreállhat a trolimenetrend

iho/közút   ·   2013.01.15. 18:42

Ez év január elsejétől nem közlekednek a régi ZIU trolik, amiket használtan vásárolt MAN-ekkel pótol a BKV. Ennek hatására az elektromos buszok átlagéletkora 18,2 év helyett már „csak” 15,6 év – írja a BKV Figyelő Blog.

A külföldi buszok lokalizálása 420 millió forintot költött a közlekedési vállalat, jelenleg nyolc közlekedik az utakon, további hatnak a vizsgáztatása zajlik. Összesen 908,8 millió forintot költöttek a modernizálásra.

Az Ikarusokat is felújítják<br >(fotó: Vörös Attila)

AZ MAN-eken kicserélték az oldalablakokat, átalakították a vezetőfülkét, új műszerfalat építettek be, felújították a kormányhidraulikát és modernizálták az elektromos rendszert is.

A korosabb Ikarusokra már komolyabb beavatkozás várt, teljeskörű karosszéria felújítást kaptak, új üléskárpitok és belső burkolatot építettek be, kicserélték a szélvédőt és az oldalablakokat, valamint a kapaszkodórendszer is átalakult.

A felújított járművek folyamatosan állnak majd forgalomba.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Lánchíd: az év végén visszaadható a hídpálya a forgalomnak

iho/közút   ·   2022.07.23. 12:00

Rekordidő alatt elkészült az új acél útpálya, ami a régi, elöregedett vasbeton-pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon. A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak.

Közút Infrastruktúra

800 méteren teljesen más lesz a Vezér utca

iho/közút   ·   2022.07.18. 16:35

Elkezdődtek a felújítási munkák a XIV. kerületi Vezér utcában: a Fogarasi út és a Füredi utca közötti útszakasz a lakóknak és a környéken közlekedőknek is biztonságosabbá válik. A korszerűsítés előreláthatóan 2023 tavaszáig tart.