Vége az orosz korszaknak

Kemsei Zoltán   ·   2013.01.01. 16:00
00

Talán a téli uborkaszezonnak is köszönhető, de a média tele volt a ZIU trolibuszok búcsújával. Már karácsony után fotósok tömege lepte el főleg a 74-es vonalat, ahol utolsó köreiket teljesítették az öreg vasak, de jutott belőlük még a 76-osra és a 78-asra is.

A Csáktornya parkra érkező 840-est...<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Az év utolsó napján eddig még sohasem látott tömeg lepte el a Csáktornya park környékét. 2012. december 31-én, délelőtt tíz órára hirdették meg ugyanis a ZIU 9-esek hivatalos búcsúmenetét. A szervezők sem gondolták előre, hogy a meghirdetett különjárat végül nem egy vagy két, hanem öt zsúfolt kocsival fog közlekedni. A sort a 840-es pályaszámú tanulókocsi nyitotta, ezt követte a 938-as, a 920-as, a 904-es és a 934-es.

...hatalmas tömeg fogadta

Ünnepélyesen, szinte lépésben gördült végig a 74-es útvonalán a konvoj, háromnegyed fordulót teljesítve. A Károly körúttól a búcsúmenet ugyanis nem a Csáktornya parki végállomásra, hanem a Stefánia úton és a Hungária körúton át a garázsba tért vissza, ahol meglepetésként rögtönzött nyílt nap fogadta a látogatókat. Méltóképp elbúcsúzhattunk tehát a ZIU-9 típustól, és várhatjuk a nosztalgiameneteket.

Kapcsolódó hírek