Tavasztól Bubi!

iho/biztos út   ·   2013.08.08. 10:00

A nyertes cégek feladata a rendszer kiépítése mellett annak üzelmeltetése is lesz az átadást követő öt évben. A már 2012-ben jóváhagyott hálózat Budapest belső területeit fedi le, átlagosan 3-500 méterenként elhelyezett gyűjtőállomásokkal.

A teljesen magyar gyártású kerékpárok a megszokottnál nagyobb teher- és strapabírásúak, minden egyes biciklibe GPS-alapú követőrendszert is szerelnek. A T-Systems Magyarország Zrt. végzi a rendszerintegrációt, az adatkommunikációt és a speciális szoftvermegoldásokat, a főbb rendszerelemeket a német alvállalkozó, a Nextbike GmbH. szállítja.

A Bubi állomástérképe<br>(forrás: BKK)

A rendszeres Bubi-használók éves bérlettel biciklizhetnek, de minden kerékpárállomáson és a rendszer honlapján is lehetőség lesz alkalomszerű, egyszeri bankkártyás díjfizetésre. Regisztrálni a BKK bármely olyan ügyfélszolgálati pontján lehet, ahol személyes ügyintézésre is lehetőség nyílik.

A projektet az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja támogatja, a nettó 899 000 732 forintos költség 15 százalékos önrészét a Fővárosi Önkormányzat fizeti.

Kapcsolódó hírek