Tavasztól még egy amszterdami KLM járat

iho/repülés   ·   2012.12.19. 19:00
cim2

Az egyre növekvő piaci érdeklődésre reagálva a KLM Holland Királyi Légitársaság úgy döntött, hogy beállít a nyári menetrendbe egy napi negyedik járatot, április végétől kezdődően – olvasható a Budapest Airport közleményében. Ezzel heti 27-re emelkedik a KLM-járatok száma Budapest és Amszterdam között. A KLM év közben is bővített ezen a járaton, először a Boeing 737-800-as, majd később a még nagyobb befogadóképességű, 189 személyes, vadonatúj Boeing 737-900-as típussal teljesíti ezt a járatot.

A Transavia diszkont légitársaság (a KLM/Air France csoport tagja) emiatt viszont Amszterdam helyett Rotterdamba, Európa legnagyobb kikötővárosába kínál majd heti négy járatot.

A KLM az új amszhterdami járattal jelentős mértékben az üzleti utazóknak is kedvez, akik egy Budapesten töltött tárgyalási nap után még kényelmesen elérik a 19.40-kor induló járatot. A magyar üzletemberek is még este elutazhatnak és kipihenten tudnak tárgyalóasztalhoz ülni másnap reggel, mivel az esti gép 21.50-kor a Schipholra érkezik, így 23.00-ra már a szállodában lehet az utas. A nyári menetrendben (április 28-tól) így budapesti indulással a következő járatok közül lehet választani: BUD-AMS 06.25, 12.25, 17.10 és 19.40.

„Egyre dinamikusabban nő az utasforgalmunk Budapestről, ezért döntöttünk a bővítés mellett” – nyilatkozta az új járat bejelentésekor Melles Botond, a Air France-KLM-Delta csoport magyarországi vezérképviselője. Patrick Bohl, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője úgy értékelte, hogy az esti pluszjárat tovább bővíti az utazási kínálatot, mind az üzletemberek, mind a turisták számára, és közvetlenül is hozzájárul a hazai idegenforgalom fellendítéséhez.

Kapcsolódó hírek