Tehermentesülhet Mosonmagyaróvár: új elkerülő út épül

iho/közút   ·   2022.02.11. 09:05
00_movar_elkerulo

Letették az alapkövét a Mosonmagyaróvár, déli tehermentesítő út 1. számú főút és 86-os számú főút közötti szakaszának.

A beruházás célja a 86-os számú főút Mosonmagyaróvár belterületi szakaszának új nyomvonalra helyezése oly módon, hogy gyorsabb és biztonságosabb kapcsolat jöjjön létre mind a teher-, mind a személygépjármű-forgalom számára az 1-es számú főút és az M1-es autópálya között.

A kivitelezésre vonatkozó szerződés hatályba lépését követően a munkaterület átadás-átvételi eljárása 2022. január 25. napján megtörtént. Jelenleg az előkészítő munkálatok közül megkezdődött a beszállítóutak kialakítása, a lőszermentesítés, illetve a vasút felett megvalósítandó műtárgy próbacölöpözése.

(fotó, térkép: NIF Zrt.)

A három kilométer hosszú déli tehermentesítő út az 1-es számú főút és a 86-os számú főút összekötésével a déli városrész tehermentesítését és az iparterület feltárását valósítja meg 2×1 sávon. Az érintett útszakasz főbb csomópontjai körforgalmú csomópontokként épülnek meg. A projekt által előírt feladat részét képezi az 1-es számú vasútvonal feletti előregyártott vasbeton hídgerendákból álló felüljáró kialakítása is. A kivitelezés során összesen mintegy 1,3 kilométer hosszban kerékpárút és közös gyalog-kerékpárút szakaszok épülnek meg, így a belterületi részen a gyalogos-kerékpáros útvonalak kapcsolatainak rendezése is megoldódik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek