Tehervonat siklott Nógrádban

iho   ·   2015.04.08. 09:59
00kicsi

A baleset Balassagyarmat–Ipolytarnóc vasútvonal Nógrádszakál elágazó állomásán történt ma reggel fél nyolckor, a ZSSK Cargo tehervonatának utolsó előtti négytengelyes kocsija siklott mind a négy tengelyével, az Ipolytarnóc felőli bejárati oldalon az első váltón. A szerelvény utolsó kocsija nem siklott ki, a közlekedő tehervonatnak beállított harmadik vágány helyett a második vágányon közlekedett a megállás helyéig. A siklott négy tengelyes kocsi a második és harmadik vágányokra merőlegesen, a levegőbe emelkedve közlekedett a megállás helyéig, ahol kidöntötte a Kishalom (Male Straciny) felőli bejárati jelzőt, illetve egy távközlési oszlopot.

A pályát Szécsény–Nógrádszakál, illetve Nógrádszakál–Kishalom között elzárták. A műszaki mentést, helyreállítást nehezíti a helyszín nehéz megközelíthetősége. A személyforgalmat napokig vonatpótló buszokkal tudja csak megoldani a MÁV.

Update: Farkas Róberttől és Gál Ferenctől is kaptunk még képeket a balesetről. Nem semmi, ahogy „arrébb ment” a pálya. Kattintsanak képünkre, és nézzék meg a galériát!

 

Korábban írtuk:

A 78-as, Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc vonalon reggel hagyta el a síneket két fedett teherkocsi, letarolva többek közt egy oszlopot is. A műszaki mentés és a pálya helyreállításának ideje alatt Balassagyarmattól Ipolytarnócig autóbuszok pótolják a vonatokat.

A képre kattintva galéria nyílik! (fotó: Farkas Róbert)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek