Teljes hosszában megújul a Jászberényi út

Istvánfi Péter   ·   2012.08.24. 11:30
00

A most kezdődő munkálatok a közel három kilométer hosszúságú útszakasz műszaki állapotának jelentős megújítását eredményezik majd, melynek során a csomópontok kialakítása és a forgalmi sávok száma, vagyis a vízszintes geometria nem változik, de a teherbírás szempontjából fontos pályaszerkezetet megerősíti a BKK. Ez a jelenlegi pályaszint szükségszerű megemelésével jár, azaz a kiemelt szegélyt átépítik, a járdaszintet megemelik, a közműszerelvényeket, aknákat szintbe helyezik, illetve a vízelvezető rendszert is átépítik.

Ahol a pályaszerkezet műszaki állapota azt indokolttá teszi, a teljes pályaszerkezetet elbontják és átépítik, illetve a buszmegállók megerősített aszfalt-, illetve bazaltbeton-szerkezetet kapnak. A Dombhát utca autóbuszmegállónál lévő gyalogátkelőhelyen középső járdasziget létesül, melynek köszönhetően a gyalogosoknak egyszerre csak egy forgalmi irányra kell figyelniük, így az átkelés könnyebbé és biztonságosabbá válik majd.

A munkálatok kékkel jelölt I. ütemében a Jászberényi út Maglódi út és Gitár utca közötti szakaszán kell korlátozásokra számítani augusztus végéig, majd ezt követően, várhatóan 2012. szeptember 1. és 10. között a Gitár utca és Téglavető utca, szeptember 11. és 23. között a Téglavető utca és Tárna utca közötti rész kerül sorra. Szeptember 24. és október 25. között a sárgával jelölt II. ütemben a Tárna utca és Kozma utca közötti rész újul meg, szeptember 2. és november 10. között a pirossal jelölt III. ütemben pedig a Tündérfürt utca és az 526. sor közötti szakasz kerül sorra.

A munkálatok a héten kezdődtek, a Maglódi út torkolatában<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotók: Kemsei Zoltán)

A forgalomkorlátozások torlódásokat okozhatnak és az erre közlekedő 161-es, 161A, 162-es, 162A, 168E és 262-es autóbuszjáratok esetében is néhány perces menetidő-növekedéssel kell majd számolni.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.