Terepjárót gázolt egy személyvonat Szeghalomnál

iho/vasút   ·   2018.05.24. 09:24

Csütörtökön reggel a 37717-es számú személyvonatként Püspökladányból Szeghalomra tartó 117 365-ös motorkocsi  terepjáróval ütközött a Békés megyei Szeghalom Arany János utcai, fénysorompóval biztosított vasúti átjárójában, alig pár száz méterrel a járat végállomása előtt. A balesethez a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a terepjárót és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A Katasztrófavédelem elsődleges információi szerint a balesetben az autóban hárman súlyosan megsérültek, a terepjáró vezetője azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vonaton utazók közül senki nem sérült meg.

A helyszínelés idejére az érintett pályaszakaszt lezárták, ezért Szeghalom és Füzesgyarmat állomások között pótlóbusz közlekedik. A 128-as vonal Püspökladány–Szeghalom részén harminc-hatvan perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk az arra utazóknak.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek