Terv szerint halad az M2-es bővítése

iho/közút   ·   2019.04.16. 11:32
400px_m2

Változik a forgalmi rend az M2-es autóúton: az ideiglenes forgalomterelés kiépítését követően, várhatóan április 24-én átterelik a forgalmat az újonnan megépült, Budapest irányába tartó bal pályára. Az új pályaszakaszon kétszer egy sávon haladhatnak majd az autósok hatvan-nyolcvan kilométer per órás sebességkorlátozás mellett. Eközben a 2-es főúton is elindulnak a munkálatok: terv szerint április 23-án megkezdődik az új körforgalmú csomópont csatlakozó ágainak építése.

Az M2-es gyorsforgalmi út 29-37-es kilométerszelvényei között nemcsak a bal pálya építése fejeződött be, hanem az új sződligeti és a meglévő Vác déli csomópontnál tervezett új hidak illetve a kapcsolódó felújítási munkák is elkészültek. A kivitelező elvégezte a szükséges közműkiváltási, vízépítési, forgalomtechnikai, valamint környezetvédelmi munkákat is. Az új sződligeti csomópontban megépültek az autóúthoz csatlakozó csomóponti ágak, valamint a Sződ és Sződliget irányába vezető új útszakaszok is, melynek köszönhetően a régi Sződligeti forgalmi csomópont helyett a Budapest és Vác irányába történő fel- és lehajtás a továbbiakban ebben a csomópontban bonyolódhat le negyven-hatvan kilométer per órás sebességkorlátozás mellett.

Elkészült az M2-es gyorsforgalmi út Budapest és Vác közötti szakaszán a Budapest irányába tartó pályaoldal bővítése, így április 18-án átterelik arra a forgalmat (forrás: NIF Zrt.)

A Dunakeszi–Fót forgalmi csomópontban a Fóti úton előreláthatóan április 17-én kezdik meg az M2-es feletti híd szegélybontási és építési munkáihoz szükséges ideiglenes forgalomtechnika kiépítését. A gépjárművek sávelhúzással továbbra is kétszer egy sávon közlekedhetnek majd negyven kilométer per órás sebességkorlátozás mellett, a gyalogos és kerékpáros közlekedés azonban szünetel a felújítás befejezéséig. A Vác irányába tartó pályaoldal átépítése 2019 őszére fejeződhet be.

Az új összekötő út a 2-es főút, valamint a kivitelezés alatt álló M2-es új különszintű csomópontja, a Dunakeszi északi csomópont között teremt kapcsolatot. A beruházás itt is következő szakaszába érkezett, így a kivitelező az ideiglenes forgalomterelés kiépítését követően várhatóan április 23-án megkezdi a 2-es főút átépítési munkálatait Dunakeszi és Göd települések között. A terelés első ütemében hatvan kilométer per órás sebességkorlátozás mellett továbbra is kétszer egy sávon haladhat a forgalom a 2-es főúton. A munkálatok miatt ideiglenesen lezárják a Névtelen utcát, a 2-es főúton a Budapest irányába tartó forgalmi sáv mellett pedig ideiglenes buszmegállót alakítanak ki. Ez a forgalmi rend előreláthatóan május közepéig áll fenn.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek