Dél-Tirolba megy a hétszázadik Flirt

Molnár András   ·   2011.12.12. 11:30
kiskep_flirt

Az észak-olaszországi szolgáltató a hatrészes szerelvényeken felül további nyolc szerelvényrészt is vásárol, bővítendő a már üzemelő Flirt állomány kapacitását. A típus már bizonyított Dél-Tirolban, Trentino–Alto Adigében: nyolc elektromos és egy tucat dízelüzemű GTW közlekedik a Vinschgerbahnon, a mostani rendelés is az első nyolc elektromos motorvonat vásárlásához kapcsolódó opció lehívása.

A Flirt sokféle környezetben bemutatkozott már a sarkköritől a mediterránig, a hegyvidék sem jelent újdonságot (fotók: Stadler)

Két áramnemű kialakításuknak (3 kV DC / 15 kV AC) köszönhetően az érkező járművek alkalmasak az ausztriai közlekedésre is, csakúgy, mint az első nyolc példány. Végsebessége a megszokott 160 kilométer per óra. A belső teret azonban továbbfejlesztették: a teljesen alacsony padlós kialakítás mellett új, kényelmesebb üléseket is kapott a Flirt, valamint a multifunkciós terek elrendezését is újragondolták.

A Delfinek itthon is kedvenceknek számítanak, több elővárosi vonal mentén is messiásként várják, hogy eljussanak hozzájuk a piros motorvonatok (fotó: a szerző)

Tizenhárom országban így már összesen 706 Flirt teljesít szolgálatot, és Olaszországban is fontos határt lépett át a Stadler: immár több mint száz vasúti járművük közlekedik az olasz csizma legkülönbözőbb részein, ennek mintegy fele szintén Flirt.

A hatrészes motorvonatokból nyolcat rendelt a STA

Kapcsolódó hírek