Tiszás buszok segítenek a szomszéd baján

Istvánfi Péter   ·   2013.12.21. 18:45
00

A bajai önkormányzat legutóbbi határozatával a korábbi szolgálató Bács Volánt bízta meg a helyijáratú közlekedés ellátásával. A viteldíjak, menetrendek útvonalak változatlanok maradnak. A most elnyert megbízatás 2015 karácsonyán jár le.

Elsőre fura látvány a Tisza Volános kocsi Baján, de a helyiek hamar megszokták<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotók: Deák Zoltán)

Mint arról korábban beszámoltunk, december 8-án, műszaki okora hivatkozva az Orangeways leállította a helyijáratú közlekedést Baján. Átmeneti megoldásként a Bács Volán, a Tisza Volántól kölcsönzött kocsikkal vette fel a forgalmat.

Helyijáratos kocsi a városháza előtt

A Tisza Volános kocsik úgy néz ki hosszabb távon is maradnak, mivel a Bács Volánnak most nincs felesleges kocsija, amit bevethetne. A 2010-es szolgáltatóváltás után a cég ugyanis selejtezte a helyijáratos kocsik nagy részét, néhányat pedig a helyközi vonalra irányított át. A Tisza Volán viszont most tud nélkülözni pár buszt, a 10-es troli elindulása miatt amúgy is kevesebb kocsit kell kiadnia. Mivel mindkét volán a Dél-alföldi Közlekedési Központ (leánykori nevén regionális volán) tagja, ezért a kisegítés magától értetődő volt, ráadásul a Bács Volánnak így nem is kerül semmibe a kölcsönzés.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.