Tiszás buszok segítenek a szomszéd baján

Istvánfi Péter   ·   2013.12.21. 18:45
00

A bajai önkormányzat legutóbbi határozatával a korábbi szolgálató Bács Volánt bízta meg a helyijáratú közlekedés ellátásával. A viteldíjak, menetrendek útvonalak változatlanok maradnak. A most elnyert megbízatás 2015 karácsonyán jár le.

Elsőre fura látvány a Tisza Volános kocsi Baján, de a helyiek hamar megszokták<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotók: Deák Zoltán)

Mint arról korábban beszámoltunk, december 8-án, műszaki okora hivatkozva az Orangeways leállította a helyijáratú közlekedést Baján. Átmeneti megoldásként a Bács Volán, a Tisza Volántól kölcsönzött kocsikkal vette fel a forgalmat.

Helyijáratos kocsi a városháza előtt

A Tisza Volános kocsik úgy néz ki hosszabb távon is maradnak, mivel a Bács Volánnak most nincs felesleges kocsija, amit bevethetne. A 2010-es szolgáltatóváltás után a cég ugyanis selejtezte a helyijáratos kocsik nagy részét, néhányat pedig a helyközi vonalra irányított át. A Tisza Volán viszont most tud nélkülözni pár buszt, a 10-es troli elindulása miatt amúgy is kevesebb kocsit kell kiadnia. Mivel mindkét volán a Dél-alföldi Közlekedési Központ (leánykori nevén regionális volán) tagja, ezért a kisegítés magától értetődő volt, ráadásul a Bács Volánnak így nem is kerül semmibe a kölcsönzés.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek