Tizenhat CAF-ja van már Budapestnek, a rövid kollekció bővült

iho/vasút   ·   2021.02.01. 18:25
00_caf_rovid_2246

Az ITM Vasúti Hatósági Főosztály két újabb CAF Urbos típusú villamos üzembehelyezési engedélyét adta ki, így február 1-jétől, összesen már tizenhat korszerű, alacsonypadlós jármű közlekedhet Budapesten abból a huszonhatból, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ 2017-ben rendelt a spanyol gyártótól.

A két rövid CAF-villamos a 3-as és a 17-es vonalon szolgálja az utazóközönséget. A korábban forgalomba állított járművek közül öt hosszú az 1-es vonalon jár, kilenc rövid pedig a 3-as, valamint a budai fonódón közlekedő 17-es és 19-es vonalakon közlekedik.

A még fennmaradó tíz rövid villamost várhatóan idén, az első félévben adja át a spanyol gyártó.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.