Több mint háromezer kilométernyi út újult meg

MTI/iho   ·   2018.09.14. 18:45
utfelujitas180914_0

Az elmúlt nyolc évben, 2010 óta több mint 3000 kilométer 4-5 számjegyű út újult meg a Magyar Közút beruházásában, idén pedig 1200 kilométernyi mellék- és főút, illetve autópálya felújítása indult el vagy kezdődik meg. A 150 milliárd forintból indítandó Magyar falu program keretében a következő években jelentős rész jut majd a vidéki alsóbbrendű utak felújítására.

Hazai forrásból mintegy 100 milliárd forint ráfordítással jelenleg zajló útfelújítások mellett a Település- és területfejlesztési operatív programból további 520 kilométernyi 4-5 számjegyű útszakasz „rendbetétele” történik meg.

Most már csak az út menti kereszten látszik a kor. A kép Páka és Ortaháza között készült (fotó: MTI/Varga György)

Jó példa a föntiekre a képünkön is látható Páka és Ortaháza közötti, 3,8 kilométeres, mintegy 600 millió forintból felújított útszakasz. A térségben élők többször jelezték, milyen lehetetlen állapotban vannak az útjaik, utoljára az 1950–60-as években nyúltak hozzá komolyabban ezekhez az utakhoz. Bár hatvan év lemaradását nem lehet egyik évről a másikra pótolni, a kormány nagy hangsúlyt helyez a vidéken, falvakban élők élet- és közlekedési körülményeinek javítására. Zala megyében két program forrásaiból harmincöt helyszínen összesen több mint negyven kilométernyi utat újítanak fel ezekben a hónapokban. Ezekre a beruházásokra együttesen mintegy 5 milliárd 700 millió forintot fordítanak.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek