Több mint kétezer Bubi teszi egyre zöldebbé és fenntarthatóbbá Budapest közlekedését

iho/zöldút   ·   2022.10.02. 17:05
00_bubi2000

Ismét bővül a MOL Bubi, a főváros népszerű közbringa-szolgáltatása – ezúttal kétszáz új biciklivel. Ennek köszönhetően a fővárosban közlekedők ma már több mint kétezer kerékpárt használhatnak a rendszerben.

A Budapesti Közlekedési Központ ismét jelentős bővítést hajt végre a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás eszközparkjában: az első példányok már az utcán vannak, napokon belül összesen 2060 bringát használhatnak a fővárosiak.

A BKK azért döntött a MOL Bubi újabb bővítéséről, mert a közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a tavaly májusi megújulás óta folyamatosan nő. A felhasználók egyértelműen a kerékpárflotta növelését említik legfontosabb igényként. A társaság – a mostani bővítéssel együtt – 2022-ben összesen ötszáz új MOL Bubi kerékpárt állított forgalomba, azaz a meglévő állomány harmadával gyarapította a rendszert.

(fotók: BKK)

Az elmúlt másfél évben időről időre újabb csúcsokat állított fel a MOL Bubi: már több mint hárommilliószor utaztak a kerékpárokkal, az utolsó nyári hónapban több mint 358 ezer alkalommal vették igénybe a szolgáltatást. Sőt, szeptember elején egyetlen nap alatt több mint 16 ezerszer utaztak a zöld biciklikkel.

Folyamatosan fejlődik a népszerű közbringa-szolgáltatás

A BKK a kerékpárok mellett a gyűjtőállomások számát és a szolgáltatási területet is folyamatosan növeli. Nyár eleje óta már Újbuda és Józsefváros korábban ki nem szolgált részein is elérhető a szolgáltatás. Jelenleg összesen 173 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat. A társaság tervei szerint ez a szám tovább nő az ősz folyamán.

A MOL Bubinak a fővárosiak szemléletváltozásában is jelentős szerepe van. Sokan vannak, akik a közbringarendszernek köszönhetően ismerkedtek meg a városi kerékpározással, és ma már saját biciklivel közlekednek. A budapestiek jelentős része felismerte, hogy biciklivel utazni környezetbarát, gazdaságos, és bizonyos helyzetekben a leggyorsabb utazási mód.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek