Több mint száz teherautónál és busznál találtak szabálytalanságot októberben

MTI   ·   2019.10.24. 10:58

Az október 15-e és 17-e között megvizsgált több mint ezerkétszáz járműből kilencvenkét teherautónál és huszonnégy busznál találtak valamilyen szabálytalanságot – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön. Az ellenőrzött ezeregyszáz tehergépkocsi és százhuszonhárom busz mintegy harmada külföldi volt.

A közlemény szerint a menetíró-készülékkel vagy a vezetési idővel összefüggésben negyvenöt tehergépkocsinál és huszonegy autóbusznál állapítottak meg hiányosságot. Öt tehergépkocsit és hét autóbuszt műszaki vagy közlekedésbiztonsági szabályszegés miatt azonnal kitiltották a forgalomból.

Az akció a tizennégy európai ország közlekedési hatóságait tömörítő Euro Control Route (ECR) ellenőrzéssorozatának része volt. Az ECR idén hat alkalommal tartott ilyen jellegű akciót, ezek során a Magyarországon megvizsgált több mint 6600 személy- és áruszállító járműből minden tizedik problémásnak bizonyult. A nemzetközi ellenőrzésben a közlekedésbiztonság javítása, a balesetek megelőzése és a szabálykövető vállalkozások védelme érdekében novemberben is részt vesz a magyar hatóság.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.