Tömegközlekedjen a Szigetre!

MTI/BKK/iho   ·   2015.08.07. 10:59

A BKK az 5-ös, szentendrei HÉV nappal sűrűbben és több kocsival közlekedik és éjjel is negyedóránként jár majd. A 6-os éjszakai villamosok ugyancsak kisebb időközökkel követik egymást, nagyobb kapacitású járműveket állítanak forgalomba a 901-es és 918-as éjszakai buszokon, és rendkívüli hajójáratot indítanak a Petőfi tér és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között.

A be- és kiköltözés ideje alatt a Liszt Ferenc-repülőtér 2-es terminálja és az Sziget (Óbudai-sziget) között megállás nélkül közlekednek transzferbuszok. A különjárattal szombattól jövő szerdáig csak Óbuda felé lehet utazni, augusztus 17-én pedig kizárólag a repülőtér felé közlekednek a transzferbuszok. A járat reggel 8.45 és éjjel 0.30 között közlekedik, 30 percenként. A transzferbuszt csak Citypass-karszalaggal lehet igénybe venni, amellyel egyébként a fesztiválozók korlátlan számú utazásra jogosultak Budapesten belül.

A fesztivál idején biztonsági okokból idén is kell forgalomkorlátozásokra számítani az Óbudai-sziget környékén. Ma estétől augusztus 18-án 18 óráig lezárják a Jégtörő utcát a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és a Jégtörő út között is.

Tilos lesz megállni a Reménye Ede utca, a Benedek Elek utca, a Vajda János utca, a Mozaik utca, a Leányfalu utca, az Óbudai rakpart egy-egy szakaszán, valamint az Auchan átkötőúton. A Szentendrei út–Reményi Ede út–Jégtörő utca–Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek