Tóth József utca: már látszik a körforgalom!

iho/közút   ·   2023.11.26. 14:10
01_toth_jozsef_utca2311

Célegyenesbe fordul a XXII. kerületi útépítés, már jól látszik a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában a körforgalom formája. A kapcsolódó munkák miatt november 27-étől, hétfőtől módosul a jelenlegi forgalmi rend a környéken.

Közúti változások: ezekre érdemes figyelni

A budafoki körforgalom-építés következő ütemében november 27-én, hétfőn tervezetten 17 órától

  • a Tóth József utca ismét teljes hosszában kétirányú lesz,
  • a Nagytétényi úton déli irányból haladva – a körforgalom használatával – újra elérhető a Tóth József utca,
  • a Sörház utca megint kétirányú lesz a Pannónia utca és a Garamvári Szőlőbirtok közötti szakaszon, a Nagytétényi út felé vezető (páratlan) oldalán ismét lehet parkolni,
  • a Kereszt utcában, a Kálváriahegy utcában és a Zoltán utcában megszűnnek az ideiglenes várakozási korlátozások, a korábban megszokottak szerint lehet parkolni,
  • a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában életbe lép a körforgalmi szabályozás, jelzőőr segíti a forgalmat az aszfaltozási és befejező munkák idején.

Kattintson képünkre, térképünkre, nézze meg galériánkat! (fotók, térkép: BKK)

Így közlekednek az autóbuszok a környéken

Az érintett közösségi közlekedési járatok közül november 28-án, kedd hajnaltól

  • a Városház tér felé közlekedő 58-as, 141-es, 158-as, 250-es, 250B és 941-es autóbusz újra az eredeti útvonalon, a Tóth József utcán közlekedik, érintve a Komló utcai megállót is.
  • A Tóth József utcában megszűnt a korábbi autóbusz-megálló, a buszok a Mária Terézia utcában kialakított új megállóban állnak meg.
  • A gyalogosok az épülő csomóponti környezetben keresztezik a munkaterületet, és gyalogosfolyosón haladva tudnak átkelni.
  • A Nagytétényi úttal és a Mária Terézia utcával párhuzamosan haladó kerékpárúton szegélyépítés miatt útszűkületre kell számítani, ezért a BKK kéri a kerékpárral közlekedőket, hogy ezen a szakaszon fokozottan figyeljenek a saját maguk és mások testi épségére.

A beruházás várhatóan még ebben az évben befejeződik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek