Tovább bővült a BKV-s buszteszt mezőnye

Istvánfi Péter   ·   2012.10.25. 20:00
00

Ahogy a héten már beszámoltunk róla, a héten két SOR busz érkezett Csehországból a BKV-hoz. A szóló NB12 City a 105-ös, a csuklós NB18 City pedig a 7-es vonalon közlekedik a mai naptól.

A magyar Kravtex annak idején a cseh gyártótól vásárolta az első buszainak a licenszét. A fejlesztések azóta teljesen más irányba történtek a két gyárnál, de néhány dologban azért vannak még hasonlóságok. Többek között ebből a célból érkezett most a szóló és csuklós Citadell a kelenföldi garázsba, hogy az alapvető technikai eltéréseket tanulmányozni tudják a BKV szakemberei a SOR és a Credo között.

A tesztjárművek és egy Ikarus 180-as a kelenföldi garázsban<br/>(fotó: http://www.facebook.com/credobus)

Érdekesség, hogy a kölcsönben a BKV-nál közlekedő Ikarus V187 is a kelenföldi garázs lakója, így a nagy buszteszt után ismét lehetősége van a BKV-nak összehasonlítani a két magyar gyártó termékeit is.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.