Tovább terjeszkedhet a Regiojet, megvan a németországi engedély

Korcsmáros Gábor   ·   2023.01.13. 09:00
Stevardi

Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Ausztria után ez az ötödik ország, ahol a magánvasút személyszállító vonatokat üzemeltethet.

Közép-Európa egyik meghatározó magánvasúttársasága lényeges eredményt ért el a további terjeszkedés érdekében. A RegioJet egységes biztonsági tanúsítványt kapott a vasúti személyszállítási szolgáltatások működtetésére Németországban. Ez lehetőséget teremt a vállalat számára, hogy terjeszkedjen Európa egyik legnagyobb piacán, ahol eddig a távolsági járatok tekintetében csak kis mértékben van konkorencia a vasúton. Németországban egyértelműen a Deutsche Bahn dominál a távolsági személyszállító vonatok kiszolgálásában, csak elenyésző mértékben van versenytárs a piacon a FlixTrain személyében. 

A Regiojet most megkapta az Európai Unió Vasúti Ügynökségétől (ERA) a tanúsítványt, amely lehetővé teszi számukra, hogy néhány éven belül új vasúti járatokat indítsanak nemcsak németországi célállomással, hanem Németországon keresztül Nyugat-Európa más országaiba is. A német tanúsítvány megszerzésével egyidejűleg a RegioJet az eddigi osztrák tanúsítványt a vasúti árufuvarozásra vonatkozó tanúsítvánnyal is kibővíthette. Ez azt jelenti, hogy ott már tehervonatokat is továbbíthat a cseh magánvasút. 

A Regiojet a német tanúsítvány megszerzésével egy lépéssel közelebb került a korábban tervezett, de egyelőre még nem megvalósult Varsó/Prága−Berlin−Oostende járat elindításához. 
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek