További négy Vectron érkezett Szlovákiába

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.02.27. 18:45
kiskep_3

A ZSSK szlovák állami személyszállító vasúttársaság összesen tíz korszerű Vectron típusú villamos mozdonyt bérel a krónikus járműhiány kiküszöbölése érdekében. A többáramnemű, kettes szintű egységes európai vonatbefolyásolási rendszerrel (ETCS Level 2) ellátott Vectronokat a vasútvállalat a szlovákiai S Rail Lease-től lízingelik. A tervek szerint mind a tíz Siemens-gép 2018 végéig kell, hogy Szlovákiába érkezzen, de a jelenlegi szállítás arra enged következtetni, hogy erre akár nyárig is sor kerülhet. Már csak három gép maradt ugyanis a megrendelt kontingensből.

Már Pozsony-Ligetfalu állomáson várakoznak a hófehér Vectronok (a képre kattintva galéria nyílik Peter Melicher fotóiból)

A ZSSK legkorszerűbb mozdonyai 383.100-as sorozatként közlekednek, a 101–103 már ZSSK színekben rója köreit a szlovák pályákon, a 104-es, 105-ös, 106-os és 107-es villanymozdonyokra pedig a napokban kerül rá a ZSSK egyenruha, ezt követően azonnal csatasorba állítják a modern mozdonyokat. A gépek a Pozsony–Zsolna–Kassa vonalon közlekedő InterCityket, gyorsvonatokat továbbítják majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk!Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek