További Pragoimex-villamosokat vesz Kassa

iho/vasút   ·   2016.03.26. 11:15
400px_kassa_pragoimex

A kassai tömegközlekedési szolgáltató DPMK még 2014 elején vásárolt huszonhárom VarioLF2plus-villamost a cseh gyártótól, 33,3 millió euró értékben, majd rövid időn belül lehívta az opcionális keret első adagját, további tíz járművet. A napokban megkötött, körülbelül tizenkilencmillió euró értékű újabb üzlettel Kassán már negyvenhat VarioLFplus-kocsi fog közlekedni – adja hírül az International Railway Journal.

Kassa tömegközlekedési vállalata a 2014-es 23 plusz 10 Pragoimex-villamost követően újabb 13 kocsival frissíti járműflottáját (fotó: IRJ)

A 22,6 méter hosszú villamosokon oldalanként négy ajtó van, a középső kettőnél alacsonypadlósak. A villamosok negyvennégy ülő-, valamint 131 állóhelyet kínálnak. A kétrészes kocsik két végén és a csuklórészen található kéttengelyes forgóvázakba épített hat, egyenként hetven kilowatt teljesítményű vontatómotor biztosítja a mozgási energiát. A járművek legnagyobb sebessége hatvanöt kilométer per óra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek