Transmontana a CER-nél is!

iho   ·   2014.09.24. 18:45
00kicsi

A hozzávetőlegesen nyolcszázmillió forintos tranzakció a Növekedési Hitelprogram támogatásával valósult meg, a beszerzés a vasúti áruszállítás minőségjavítását és a versenyképesség növelését szolgálja.

A 6000 kilowattos Softronic Transmontana mozdony – elődeivel ellentétben – kétáramnemű, a magyar társaság ezzel a határon túlra, gépcsere nélküli fuvarozási piacot célozta meg. Az új gép a terepviszonyoktól függően akár 3000 tonnás szerelvényeket is gond nélkül tud vontatni.

Ionel Ghita (Softronic), Bárány István (CER Cargo Holding) és Kukely Márton (CER Hungary) a berlini InnoTrans vasúttechnikai kiállításon<br>(forrás: CER Hungary Zrt.)

A CER Hungary Zrt. 2004-ben alakult, a budapesti székhelyű cég a különleges vasúti szállítások specialistája, a CER Cargo Holding tagja. A csoport célja az új mozdony megvásárlásával a jelenlét erősítése közép-európai áruszállítási piacon, és a tevékenység minél hatékonyabb nemzetközi szintű képviselete.

Az új mozdony megvásárlásáról a szerződést szeptember 24-én írták alá a berlini InnoTrans kiállításon a Softronic és a CER Hungary Zrt. vezérigazgatói – áll a CER Hungary Zrt. sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek